Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Analizarea diferitelor metode de slăbire, teorie și realitate

Analizarea diferitelor metode de slăbire, teorie și realitate

Când vine vorba de slăbit, există o mulțime de metode. Iar din păcate o mulțime de informații din surse pe care le-am considerat a fi în regulă să ne încredem nu oferă informații valabile.

de Georgiana Adam    |   

Dacă sunteți în căutarea unei metode de a vă forma, de a vă întări și de a vă iubi corpul trebuie să analizați și să alegeți modalitatea corectă de a atinge aceste obiective.

Ceaiurile de slăbit nu funcționează de la sine. Dacă consumul unui ceai ar fi reușit cu adevărat trucul, am fi cu toții la „greutatea ideală”.

Teorie: Ideea din spatele ceaiului pentru slăbit are la bază suprimarea poftei de mâncare, creșterea metabolismului și creșterea arderii grăsimilor. Teoretic, amestecul în ceai de ierburi specifice sunt cheia pierderii în greutate. Unele sunt etichetate ca ceaiuri de detoxifiere, pretinzând că vă scapă corpul de toate lucrurile rele.

Realitate: Cea mai frecventă reacție pe care o veți găsi dintr-un ceai este o ușoară creștere a energiei din conținutul de cofeină sau mișcări intestinale mai frecvente din cauza laxativelor naturale din multe băuturi și ceaiuri din plante. Există unele beneficii pentru sănătate în a bea anumite ceaiuri, cu toate acestea, pierderea în greutate nu poate fi realizată doar prin consumul de ceaiuri.

Ne-am fi dorit ca împachetările corporale să funcționeze obținând un rezultat vizibil, care să persiste și în timp.

Teorie: împachetările corporale sunt comercializate pentru a face câteva lucruri diferite. Se presupune că vor redefini aspectul contururilor corpului tău, îți vor schimba forma prin strângerea, tonifierea și întărirea pielii. Acestea vă pot îmbunătăți textura pielii prin eliminarea toxinelor și a excesului de lichide.

Beneficiile împachetărilor corporale pot include detoxifierea, stimularea sistemului limfatic și a metabolismului, conturarea corpului, pierderea temporară a masei adipoase.

Realitate: Niciuna dintre teoriile despre împachetările corporale nu se traduce prin pierderea în greutate. În cel mai bun caz, o folie strânsă pe corp vă poate îndepărta temporar un centimetru sau doi din talie. Dar această ușoară modificare a corpului se estompează rapid și corpul va reveni în cele din urmă la starea sa inițială.

Deficitele extreme de calorii includ dieta HCG, foamea și tulburarea alimentară numită Anorexie.

Teorie: restricționându-vă aportul de calorii, forțați corpul să folosească depozitele de grăsime pentru energie, prin urmare, veți experimenta o pierdere mai rapidă în greutate.

Realitate: deficitele extreme de calorii sunt periculoase și pot duce la o serie de riscuri dovedite pentru sănătate: scăderea metabolismului, densitate osoasă mai mică, amețeli și instabilitate, oboseală, scăderea masei musculare, pierderea părului, probleme de fertilitate, sistem imunitar compromis, reducerea nivelului de estrogen la femei. Pe lângă toate efectele secundare negative, puteți experimenta prin limitarea severă a aportului de calorii, un efect advers major atunci când reluați un aport normal de calorii - de fapt, vă îngrășați.

Dietele limitează în mod dramatic aportul de carbohidrați, concentrându-se fie pe conținut ridicat de grăsimi, fie pe cel bogat în proteine.

Teorie: Ideea din spatele dietei cu conținut scăzut de carbohidrați este că scăderea carbohidraților determină corpul să ardă grăsimile stocate pentru energie și, în cele din urmă, duce la pierderea în greutate.

Realitate: Deși niciuna dintre aceste diete nu este deosebit de dăunătoare, aceste schimbări dietetice sunt greu de întreținut pe parcursul unei vieți și mulți care pierd în greutate cu aceste metode văd că greutatea revine dacă se întorc la vechile obiceiuri alimentare. Doar pentru că este dificil nu înseamnă că nu este posibil. Înainte de a începe o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, discutați cu medicul de familie.

Exercițiile fizice reprezintă o modalitate sigură de a slăbi. Doar un anumit tip de exercițiu fizic nu va asigura pierderea în greutate. Efectuarea constantă și diversificată a antrenamentelor fizice duc la o serie de beneficii precum: agilitate mintală și memorie îmbunătățită, creșterea masei musculare, creșterea metabolismului, îmbunătățirea sănătății inimii, îmbunătățirea sistemului imunitar. Pentru diversificarea exercițiilor fizice trebuie să efectuați antrenamente cardio și să angrenați mai multe grupe musculare utilizând diferite echipamente fitness, precum banda de alergare, bicicleta fitness sau simulatorul de vâslit.

Teorie: exercițiile fizice regulate duc la arderea caloriilor și la scăderea grăsimii corporale.

Realitate: doar exercițiile fizice recomandate de către un instructor fitness specializat și efectuate constant reprezintă un instrument eficient de slăbit. Prin efectuarea corectă a antrenamentelor trebuie să ardeți în mod adecvat mai multe calorii decât consumați. Transpirația și oboseala după un antrenament nu reprezintă cu exactitate un antrenament eficient. Urmărirea ritmului cardiac poate fi extrem de util pentru a vă asigura că depuneți efortul necesar pentru a profita de beneficiile exercițiului.

Amânarea sau stoparea exercițiilor fizice vor anula în timp rezultatele obținute.

Pierderea și menținerea greutății poate fi realizată numai atunci când se realizează exerciții fizice regulate, completată cu o alimentație sănătoasă.

Vrei să faci bani online? Vezi cele mai bune modalități de a face bani pe internet.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile