Antena 3 CNN Politică Analiza militară a lui Nicolae Ciucă despre incursiunea ucraineană: "Armata lui Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul"

Analiza militară a lui Nicolae Ciucă despre incursiunea ucraineană: "Armata lui Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul"

de Georgiana Marina    |   

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă că elementul-surpriză este o componentă a oricărui război, iar recenta incursiune a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk arată că o astfel de acţiune poate să schimbe percepţia publicului asupra evoluţiei unui conflict armat.

"Recenta incursiune a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk ne arată că surprizele pot să schimbe percepţia publicului asupra evoluţiei unui conflict armat. În prezent, nu ştim care sunt obiectivele strategice vizate de iniţiatorii unei asemenea acţiuni tactice neaşteptate şi nu mă voi hazarda în a face speculaţii pe această temă", a scris Ciucă, duminică, pe Facebook.

Potrivit acestuia, "din păcate, singurul limbaj pe care dictatorii îl înţeleg este demonstraţia de forţă".

El a menţionat că, indiferent de ceea ce speră conducerea armatei ucrainene să obţină prin această ofensivă, ultimele zile au arătat trei lucruri importante, primul dintre acestea fiind că "Armata lui Vladimir Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar preşedintele are probleme de conducere a ţării".

"Forţele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, iar armata rusă, dincolo de slăbiciunile dovedite, nu poate da o replică pe măsură. Acest lucru în sine este o lovitură aplicată imaginii Rusiei, dar mai ales moralului armatei şi încrederii populaţiei în actuala conducere", a explicat Nicolae Ciucă.

Al doilea aspect indicat de el se referă la faptul că "structurile de planificare militară ucrainene şi serviciile secrete au reuşit o performanţă deosebită în aceste timpuri: să proiecteze şi să pună în practică o asemenea acţiune ofensivă, fără ca vreo informaţie sau intenţie să fie devoalate".

"Echipamentele militare occidentale chiar fac o mare diferenţă în teren şi permit ucrainenilor să aplice soluţii la care nimeni nu s-ar fi putut aştepta vreodată. În ansamblu, mesajul pentru preşedintele Putin este unul limpede şi clar: cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat şi la el acasă", a evidenţiat Ciucă ca un al treilea aspect ce derivă din ofensiva ucraineană. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile