Antena 3 CNN Actualitate Analiză APC: Ce conţin cu adevărat chipsurile de cartofi. Consumatorii chiar au motive de îngrijorare

Analiză APC: Ce conţin cu adevărat chipsurile de cartofi. Consumatorii chiar au motive de îngrijorare

<1 minut de citit Publicat la 09:41 11 Noi 2016 Modificat la 09:41 11 Noi 2016

Veste îngrijorătoare pentru consumatorii de chipsuri. O analiză făcută de Asociația Pro Consumatori (APC) scoate la iveală adevăratul pericolul care se ascunde într-o banală pungă de chipsuri. 

Pentru studiu au fost analizate 27 tipuri de chipsuri, care ”prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor şi influenţarea acestora în privinţa alegerii şi consumului”. Iată ce nereguli s-au găsit:
- 44% din sortimentele analizate conţin acid citric;
- 37% din sortimentele analizate conţin monoglutamat de sodium;
- 15% din sortimentele analizate conţin clorură de potasiu;
- 15% din sortimentele analizate conţin acid lactic;
- 7% din sortimentele analizate conţin trei tipuri de potenţiatori de gust: monoglutamat de sodiu, guanilat disodic și 5 ribonucleotide disodice.
- La numai 15% dintre sortimentele analizate producătorii menţionează cantitatea de cartofi şi ulei vegetal folosită pentru fabricarea a 100 grame chipsuri.

Mai multe aici.
 

Etichete: consumatori
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole