Antena 3 CNN Politică Ana Birchall și-a depus candidatura independentă pentru prezidențiale la BEC

Ana Birchall și-a depus candidatura independentă pentru prezidențiale la BEC

de Ioana Coman    |   

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall și-a depus, vineri, candidatura la Biroul Electoral Central (BEC) pentru funcția de președinte al României.

BEC a înregistrat propunerea de candidatură independentă a Anei Birchall pentru funcția de președinte al României.

„Biroul Electoral Central pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, în data de 4 octombrie a.c., a fost înregistrată propunerea de candidatură independentă a doamnei Ana Birchall pentru funcția de Președinte al României. De asemenea, odată cu depunerea propunerii de candidatură a fost înregistrat și semnul electoral ce va fi folosit de către doamna Ana Birchall la alegerile pentru Președintele României din acest an”, transmite BEC, vineri.

Conform legii, BEC urmează să se pronunțe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora.

Anterior, la BEC şi-au înregistrat candidaturile: George-Nicolae Simion (AUR), Elena-Valerica Lasconi (USR), Călin Georgescu (candidat independent), Nicolae-Ionel Ciucă (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea-Dan Geoană (candidat independent), Cristian Diaconescu (candidat independent) şi Diana Iovanovici-Şoşoacă. Totodată, BEC a respins candidatura independentă a lui Miron Cozma.

Termenul limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024. 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile