Antena 3 CNN Sport JO 2024 Americanii fac apel la decizia TAS de a da medalia de bronz româncei Ana Bărbosu: „Jordan Chiles a câștigat pe bună dreptate”

Americanii fac apel la decizia TAS de a da medalia de bronz româncei Ana Bărbosu: „Jordan Chiles a câștigat pe bună dreptate”

Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA va face apel la decizia privind medalia de bronz a lui Jordan Chiles, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a hotărât, sâmbătă, că locul trei în finala la sol îi revine gimnastei românce Ana Maria Bărbosu, potrivit Sports Illustrated.

La scurt timp după ce Comitetul Internațional Olimpic a confirmat duminică că gimnasta americană Jordan Chiles trebuie să returneze medalia de bronz câștigată în finala feminină la sol, Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA a emis o declarație prin care a declarat că intenționează să facă apel la decizie.

"USOPC va face apel la recenta decizie luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) cu privire la Jordan Chiles", a declarat organizația într-o declarație duminică. "Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și au existat erori critice atât în punctajul inițial de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul ulterior de apel al TAS, care trebuie abordate".

"Eroarea inițială a avut loc la punctarea de către FIG, iar a doua eroare a avut loc în timpul procesului de apel la TAS, unde USOPC nu a beneficiat de timp sau de notificare adecvată pentru a contesta în mod eficient decizia", a declarat USOPC într-o declarație. "Ca urmare, nu am fost reprezentați în mod corespunzător și nu ni s-a oferit posibilitatea de a ne prezenta cazul în mod cuprinzător.

"Date fiind aceste circumstanțe, ne angajăm să facem apel pentru a ne asigura că Jordan Chiles primește recunoașterea pe care o merită. Rămânem dedicați susținerii ei ca campioană olimpică și vom continua să lucrăm cu sârguință pentru a rezolva această problemă rapid și corect.", a transmis Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA.

Subiecte în articol: Ana Maria Bărbosu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile