La scurt timp după ce decizia instanței supreme fost anunțată, protestatarii au început să se adune în marile orașe, dar și în orașe mai mici din SUA.
O amplă demonstrație avut loc în fața Curții Supreme din Washington DC, unde participanții au strigat "Această decizie nu trebuie să rămână în picioare!"
Proteste de anvergură au avut loc și în New York, Los Angeles, Chicago, Austin, Houston, Nashville, Kansas City, Topeka, Tallahassee, Miami, Oklahoma, Boise, New Orleans și Detroit.
De asemenea, proteste de solidaritate au fost organizate la Londra și Berlin.
În Phoenix, Arizona, poliția a dispersat protestul cu gaze lacrimogene
Oamenii care protestau împotriva deciziei în Phoenix, Arizona, au fost puși pe fugă atunci când poliția a tras cu gaze lacrimogene.
"Trebuie să ieșim în stradă și să ne ridicăm vocea, chiar și în statele albastre în care drepturile noastre sunt protejate. Aceasta este una dintre cele mai importante decizii din ultimii 50 de ani... și intrăm într-o eră foarte întunecată", a declarat Mary McNamara.
McNamara, avocat în San Francisco, a făcut declarația în timp ce se ducea să protesteze în orașul din nordul Californiei.
În parcul Washington Square din New York, Lucy Schneider, în vârstă de 101 ani, a sosit împreună cu nepoata sa.
Ce a anulat, de fapt, Curtea Supremă din SUA
"Vreau ca ea să fie liberă să facă avort dacă este necesar. Sper că nu se va ajunge la asta, dar vreau ca ea să poată", a spus femeia.
Președintele SUA Joe Biden a criticat, vineri, hotărârea Curții Supreme a SUA care a anulat decizia istorică Roe vs Wade privind avortul.
În 1973, instanța a decis în cazul Roe vs Wade că gravidele au drept la avort în primele trei luni de sarcină, permițând, în același timp, restricții și interdicții legale în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.
Decizia recentă a Curții Supreme anulează hotărârea anterioară, făcând efectiv posibil ca statele americane să interzică avortul în cazul gravidelor care au sarcina de mai puțin de 12 săptămâni.
[GAL layout="5"]