Bărbatul, care s-a descris drept un individ heterosexual de aproximativ treizeci de ani, a spus că efectul neașteptat i-a afectat "profund" încrederea de sine și performanțele sexuale.
El a făcut forma severă a bolii în iulie anul trecut, iar după ce a fost externat din spital a rămas cu un caz atipic de disfuncție erectilă.
Deși disfuncția a fost remediată în timp cu ajutorul tratamentelor, bărbatul a constatat că penisul i s-a contractat considerabil.
"Mi s-a micșorat penisul. Înainte să mă îmbolnăvesc, era peste medie. Nu uriaș, dar, cu siguranță, peste dimensiunile normale. Acum, am pierdut cam un inci și jumătate și a devenit, cu certitudine, mai mic decât media", a spus el într-un podcast pe teme sexuale.
Spre disperarea bărbatului, medicii i-au spus că pierderea de centimetri este, probabil, permanentă, din cauza leziunilor vasculare în țesutul erectil.
Cazul semnalat de Daily Mail nu este singular.
Potrivit sursei citate, un studiu realizat de University College London, la care au participat 3.400 de persoane, a stabilit că sindromul "penisului scurtat" este un efect secundar rar constatat la nivelul a 200 de persoane care suferă de pe urma așa-numitului COVID de lungă durată - o situație în care pacientul manifestă diverse simptome, cum ar fi oboseala persistentă - la multe săptămâni după ce organismul a învins infecția.
Un alt studiu, publicat în World Journal of Men's Health de Facultatea de Medicină de la Universitatea din Miami, pare să indice că disfuncția răspândită a celulelor endoteliale, ca urmare a infecției cu COVID, poate contribui la o disfuncție erectilă semnificativă.
Studiul derulat la Universitatea din Miami a detectat prezența COVID-19 în penisul pacienților la mult timp după infecția inițială.
Ca și în alte cercetări de pionierat legate de efectele COVID, specialiștii arată că sunt necesare noi studii pentru a certifica efectele COVID asupra funcției sexuale.