Antena 3 CNN Externe Ameninţări teroriste online împotriva Papei Francisc, în Indonezia. Şapte suspecţi au fost reţinuţi

Ameninţări teroriste online împotriva Papei Francisc, în Indonezia. Şapte suspecţi au fost reţinuţi

de Milena Niță    |   

Șapte suspecți acuzaţi că plănuiau un atac asupra Papei Francisc, în timpul vizitei sale în Indonezia, au fost reţinuţi sâmbătă dimineaţa, anunţă channelnewsasia.com.

Potrivit Poliţiei, suspecţii au făcut amenințări teroriste online împotriva pontifului în timpul vizitei sale în Indonezia, țara cu cea mai mare populație musulmană din lume. 

Suspecții sunt acuzați că au postat declarații și imagini, amenințând cu explozii cu bombe la întâlnirile publice ale Papei de la Jakarta. Acestea includ vizitele sale la cea mai mare moschee din Asia de Sud-Est, catedrala din Jakarta, palatul prezidențial, precum și stadionul național de fotbal. 

Conform declarațiilor poliției, arestările au avut loc în orașele Bogor, situat la 50 km de Jakarta, și Bekasi, la est de capitală. 

Operațiunea a fost desfășurată de unitatea antiteroristă Densus-88, care a acționat în mai multe locații.

De asemenea, Poliția a confiscat arme și materiale de propagandă ale Statului Islamic.

Vizita a marcat prima oprire dintr-un turneu extins în zona Asia-Pacific, următoarea destinație fiind Papua Noua Guinee.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile