Antena 3 CNN Externe Amenințări cu bombă în Slovacia: 270 de școli au fost închise. Cazul este investigat ca „atac terorist”

Amenințări cu bombă în Slovacia: 270 de școli au fost închise. Cazul este investigat ca „atac terorist”

de Andreea Ştefan    |   

Aproape 270 de şcoli de pe teritoriul Slovaciei au primit marţi dimineaţă ameninţări cu bombă, a anunţat ministrul de interne Matus Sutaj Estok, precizând că acest caz este investigat ca atac terorist, informează agenţia slovacă TASR.

Chiar dacă poliţiştii nu au găsit niciun fel de explozivi, Ministerul Educaţiei a recomandat şcolilor vizate să îşi suspende cursurile până la ora 11.00, potrivit Agerpres.

De asemenea, ministrul educaţiei, Tomas Drucker (Voice-SD), a cerut tuturor şcolilor să îşi verifice poşta electronică, astfel încât să nu găsească prea târziu un mesaj de ameninţare.

Dacă va fi sau vor fi găsiţi, autorul sau autorii ar putea primi până la 25 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă.

TASR mai transmite că, între timp, accesul în clădirea primăriei din oraşul Kosice a fost interzis din cauza unei alerte cu bombă.

Primăria a primit un mesaj de ameninţare pe e-mail în care scria că un dispozitiv exploziv a fost plasat sub o maşină în parcarea din apropiere, a declarat o funcţionară municipală, Jana Polova.

„Poliţia ia măsuri de securitate pentru a confirma sau infirma această suspiciune”, a adăugat ea.

Polova a confirmat că directorii mai multor şcoli administrate de municipalitatea din Kosice au primit e-mailuri anonime cu ameninţări cu bombă.scol

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile