Antena 3 CNN Politică Ambasadorul Ucrainei, despre incidentul cu Kelemen Hunor: Preşedintele UDMR a folosit pașaport ungar

Ambasadorul Ucrainei, despre incidentul cu Kelemen Hunor: Preşedintele UDMR a folosit pașaport ungar

După ce Kelemn Hunor a anunțat că nu a fost lăsat să intre în Ucraina și nu i s-a oferit nicio explicație, ambasadorul Ucrainei în România a venit cu precizări pe pagina sa de Facebook.

Oficialul susține că președintele UDMR a folosit un pașaport ungar și că i s-a mai refuzat o dată intrarea din același motiv și în 2017.

Citiți și Kelemen Hunor, refuzat în Ucraina. Preşedintele UDMR susține că nu i s-a oferit o explicație clară

„Am aflat acum cateva ore aici pe facebook că Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, domnul Kelemen Hunor Oficial n-a fost lăsat azi dimineață să intre pe teritoriul Ucrainei.
În aceasta situație neplăcută dar absolut firească aș dori să fac câteva precizări:

1. Domnului Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat, drept dovada că i-a fost bine cunoscută decizia autorităților ucrainene.

2. Și de data această conform legislației în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a și semnat-o. E adevărat că decizia nu conține motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene.

Și bineînțeles sunt deschis și voi fi onorat să-i ofer și personal domnului Kelemen Hunor orice explicații suplimentare”, scrie Oleksandr Bankov. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile