Antena 3 CNN Externe Ambasadorul României în SUA îl felicită pe Tim Walz: „A avut doar cuvinte de apreciere despre țara noastră”

Ambasadorul României în SUA îl felicită pe Tim Walz: „A avut doar cuvinte de apreciere despre țara noastră”

de Bianca Chirilă    |   

Ambasadorul României în SUA i-a transmis, marți, felicitări lui Tim Walz, după ce a fost ales de către Kamala Harris să fie candidat la funcția de vicepreședinte pentru alegerile prezidențiale.

„Îl felicit pe guvernatorul Tim Walz din Minnesota, ales de către candidata democrată Kamala Harris să fie candidat la funcția de vicepreședinte pentru alegerile prezidențiale”, a scris Andrei Muraru.

Ambasadorul a explicat că l-a cunoscut pe Walz cu ocazia unei vizite în statul Minnesota ca parte a turneului „50 de state, o singură comunitate”.

„L-am cunoscut cu prilejul vizitei mele în statul Minnesota ca parte a turneului „50 de state, o singură comunitate”. M-am bucurat să aud cuvintele de apreciere pe care le-a avut despre România, după ce i-am spus despre eforturile noastre în contextul crizei din Ucraina și despre parteneriatul privilegiat pe care îl avem cu Statele Unite, dar și din propriile convingeri (este pasionat de istorie)”, a mai scris el.

De asemenea, Muraru a mai adăugat că tot atunci a vorbit și cu garda sa de corp, Dani Poptelecan, care are origini românești.

„Cu aceeași ocazie, am vorbit cu garda sa de corp, Dani Poptelecan, care are origini românești, de care este foarte mândru”, a mai scris Andrei Muraru pe Facebook.

Kamala Harris și-a ales vicepreședintele

Kamala Harris l-a ales pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, drept partener de candidatură la alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit unor surse CNN.

Fost educator, Walz se află în prezent la al doilea mandat ca guvernator al statului Minnesota și prezidează Asociația Guvernatorilor Democrați.

A fost membru al Congresului timp de 12 ani, reprezentând un district rural cu înclinații conservatoare care, atât înainte, cât și după mandatul său, a fost dominat în mare parte de republicani. 

Guvernatorul din Minnesota a devenit un favorit al progresiștilor și al grupurilor de tineri care apreciază atacurile sale la adresa lui Trump.

Subiecte în articol: Andrei Muraru Ambasador SUA Tim Walz
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile