Antena 3 CNN Actualitate Ambasadoarea SUA la București laudă România pentru ajutorul dat Ucrainei: „A arătat lumii adevăratul sens al solidarității”

Ambasadoarea SUA la București laudă România pentru ajutorul dat Ucrainei: „A arătat lumii adevăratul sens al solidarității”

de Bianca Chirilă    |   

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, a declarat joi, la Galaţi, referindu-se la războiul din Ucraina, că „România a arătat lumii adevăratul sens al solidarităţii”, americanii fiind „impresionaţi de felul în care poporul şi Guvernul României s-au îndreptat spre frontieră când a început războiul pentru a-i ajuta pe cei în nevoie”, transmite Agerpres.

„Ca parteneri strategici şi ca aliaţi în NATO, suntem uniţi în faţa agresiunii neprovocate şi ilegale a Rusiei, pentru a sprijini Ucraina şi a consolida apărarea colectivă în cadrul Alianţei. În tot acest timp, în faţa greutăţilor de neimaginat îndurate de vecinii din Ucraina, România a arătat lumii adevăratul sens al solidarităţii. Mobilizarea şi empatia din partea oamenilor din Galaţi pentru vecinii lor au fost de-a dreptul extraordinare. Am fost impresionaţi de felul în care poporul şi Guvernul României s-au îndreptat spre frontieră când a început războiul, pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, oferind ceai şi cozonac, alături de sprijin material. Acţiunile dumneavoastră au făcut o diferenţă în vieţile nenumăratelor familii ucrainene”, a afirmat Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea le-a mulţumit public românilor pentru ajutorul oferit ucrainenilor şi i-a asigurat că vor avea întotdeauna un partener în Statele Unite ale Americii.

„Vă mulţumim pentru că aţi arătat lumii că în vremuri de criză România rămâne unită, pregătită să ajute pe cei aflaţi în nevoie. Vă asigurăm că veţi avea întotdeauna un partener în Statele Unite. Ne onorează să fim alături de dumneavoastră”, a spus Kathleen Kavalec.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile