Antena 3 CNN Externe Ambasadoarea Serbiei în Spania a fost atacată pe o stradă din Madrid. Individul a lovit-o și a fugit

Ambasadoarea Serbiei în Spania a fost atacată pe o stradă din Madrid. Individul a lovit-o și a fugit

de Roxana Mihăiescu    |   

Irena Šarac, ambasadoarea Serbiei în Spania, a fost atacată pe străzile din Madrid, potrivit Ministerului de Externe de la Belgrad, care a protestat cerând ca astfel de acte de violenţă să fie contracarate prin „acţiuni rapide şi decisive”. 

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, potrivit presei internaționale. 

Ambasadoarea Serbiei în Spania a fost atacată în timp ce era pe stradă, în apropierea reşedinţei sale din cartierul Salamanca.

Un bărbat cu accent albanez s-a apropiat de ea în timp ce vorbea la telefon şi a întrebat-o dacă este sârbă, după care a lovit-o în spate.

În urma impactului, Irena Šarac a căzut la pământ și a acuzat dureri.

După ce a lovit-o, individul a fugit.

 Ambasadoarea Serbiei în Spania a declarat că va depune plângere.

Marko Đurić, ministrul sârb de externe, a declarat, în urma incidentului, că solicită o anchetă completă, iar agresorul va fi tras la răspundere. 

„Condamn, în termenii cei mai fermi posibili, atacul fizic insidios asupra ambasadoarei noastre Irena Šarac în centrul Madridului”, a scris el, notează Politico.

„Astfel de acte de violenţă sunt inacceptabile şi trebuie să fie întâmpinate cu măsuri rapide şi decisive. Solicităm o anchetă completă şi tragerea la răspundere a făptaşului”, a adăugat el.

În luna aprilie, Šarac a fost numită ambasadoare în Spania.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile