Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Alternative sănătoase pentru masa de Paște: Cum adaptăm ingredientele ca să nu ne îngrășăm

Alternative sănătoase pentru masa de Paște: Cum adaptăm ingredientele ca să nu ne îngrășăm

A rămas mai puțin de o săptămână până la masa de Paște, care este considerată de mulți o provocare pentru siluetă. Prin urmare, ne-am propus să vă venim în ajutor. Nutriționiștii ne spun care sunt alternativele gustoase dar sănătoase la zahăr, maioneză, nucă sau garniturile cu prea multe calorii.

de Ela Crăciun    |   

La emisiunea Numai de bine de duminică s-a prezentat o serie de trucuri pentru cei care vor să transforme dușmanul în aliat. Sonia Burtic, tehnician nutriționist, a dezvăluit care este rețeta ideală de cozonac. 

Sonia recomandă adaptarea retetalor tradictionale: "Pentru cozonac este bine să folosim miere pură în loc de zahăr, 9-10 linguri de miere. 

Nuca este foarte sănătoasă însă cantitatea care se folosește la un cozonac este foarte mare, ea având multe calorii. Am putea să o înlocuim cu cacao."

De asemenea, făină poate fi înlocuită cu una integrală.

"Aceste modificări vor fi insesizabile pentru că la fel de frumos va fi și va crește cozonacul. Și când ne gândim că pe urmă nici nu vom avea bătăi de cap cu kilogramele, cred că satisfacția este cu atât mai mare.", spune nutriționistul.

Sonia a mai povestit cu ce putem înlocui maioneza, cum să preparam friptura și ce să alegem ca garnitură, în așa fel încât să nu avem de-a face cu kilograme în plus, după sărbători.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?