Antena 3 CNN Externe Alpiniștii blocați de trei zile pe Mont Blanc au fost găsiți morți

Alpiniștii blocați de trei zile pe Mont Blanc au fost găsiți morți

de Adrian Iclozan    |   

Patru alpiniști care rămăseseră blocați de trei zile în apropierea vârfului Mont Blanc din cauza vremii nefavorabile au fost găsiți morți, relatează Agerpres, care citează presa internațională.

Informația găsirii celor patru a fost confirmată de prefectura departamentului francez Haute-Savoie.

Alpiniștii morți, doi coreeni şi doi italieni, și-ar fi găsit sfârșitul în urma epuizării.

Salvatorii plecați în căutarea lor au ajuns cu dificultăți la locul tragediei. Ei i-au găsit mai întâi pe cei doi coreeni şi ulterior, în imediata apropiere, pe alpiniștii italieni.

Alpiniștii, ale căror familii fost anunțate despre găsirea corpurilor neînsuflețite, plecaseră fără ghid, a menționat prefectura din Haute-Savoie.

Depistarea cadavrelor a fost marcată de mai multe dificultăți, pe fondul condițiilor meteo potrivnice.

Jandarmeria Montană din Franța a salvat doi alpiniști blocați în corzi, dar nu i-a putut salva pe ceilalți patru

Astfel, un survol efectuat de dimineață din Chamonix pentru a-i localiza pe cei patru a eșuat, fiind blocat de o barieră de nori.

De asemenea, o echipă a salvamontului italian s-a deplasat ulterior în zonă, dar nu a văzut nimic, potrivit Plutonului de Jandarmerie Montană din Chamonix.

"În cele din urmă, un elicopter al Jandarmeriei Montane din Annecy a reuşit să aterizeze şi i-a găsit pe alpiniști în jurul orei locale 13:30, la 100-200 de metri de vârf. Corpurile au fost coborâte", au precizat jandarmii francezi.

Jandarmeria Montană franceză a fost alertată, sâmbătă, cu privire la trei grupuri de persoane, blocate în corzi nu departe de vârful Mont Blanc, "în condiții meteorologice foarte nefavorabile".

O echipă formată din doi coreeni a putut fi evacuată duminică dimineață, cu mobilizarea unor resurse semnificative, de la o altitudine de 4.100 metri, nu departe de pasul Brenva.

Ulterior, deteriorarea condițiilor meteorologice a împiedicat intervenția pentru salvarea celorlalte două echipe.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile