Antena 3 CNN Meteo Vine frigul în România! Temperaturile scad simțitor în toată țara | Zonele unde coboară sub 0 grade

Vine frigul în România! Temperaturile scad simțitor în toată țara | Zonele unde coboară sub 0 grade

Temperaturile maxime vor ajunge și astăzi până la 28 de grade Celsius în mai multe zone din țară. Cu toate acestea, meteorologii anunță că vremea se răcește simțitor.

de Laura Dinu    |   

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Încă ne bucurăm de o vreme frumoasă, de toamnă, mai caldă decât în mod normal a avea la această dată. 

Pe parcursul zilei de astăzi vom avea maxime de 27...28 de grade în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu 6 grade sau chiar cu 7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. Chiar dacă dimineața ni se pare că este răcoare, să nu uităm totuși în ce lună ne aflăm. 

Această vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal pentru această dată se va menține până la finalul săptămânii în jumătatea de sud a teritoriului, chiar dacă mâine și în zilele următoare va fi puțin mai rece, adică maxime de până la 25, cel mult 26 de grade, acestea tot peste normele perioadei se vor situa. 

În jumătatea nordică vom avea ușoare variații, temperaturile maxime se vor situa între 19 și 23 de grade, acestea fiind și acolo ușor mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată”, a explicat Alina Șerban în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. 

Vremea se răcește

”Avem însă un semnal că se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate, așa că este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12...13 grade până la cel mult 17...18 grade. Însă această răcire nu ne spune neapărat că se instalează toamna, pentru că săptămâna următoare va avea variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată. 

Apar și ploile, însă acestea sunt pe arii restrânse, pentru perioade scurte de timp, în această după-amiază în jumătatea nordică, la noapte în centru, mâine în jumătatea sudică, apoi pe arii mai restrânse mai apar în jumătatea estică a teritoriului. Însă nu suficient cât să acopere deficitul de umezeală din sol”, a mai spus Alina Șerban.

Vremea se răcește și în Capitală

”Și în Capitală vom avea vreme în general frumoasă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Astăzi așteptăm maxime de 27...28 de grade. Apoi, chiar dacă vor mai coborî ușor, adică undeva la 25...26 de grade, tot sunt peste ceea ce ar trebui să înregistrăm la această dată. 

Și pentru capitală există acest semnal de răcire pentru prima zi a săptămânii care urmează, apoi temperaturile vor crește din nou, vom avea variații termice chiar pe încălzire săptămâna viitoare. 

Probabilitatea de ploaie în Capitală este destul de scăzută, poate duminică după-amiază să apară ceva, sau spre seară. 

Minimele însă vor fi mai scăzute și vor coborî sub 0 grade în depresiuni, cel mai probabil cu acel episod de răcire se vor duce destul de jos, pentru că deja am avut minime negative de -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei”, a concluzionat meteorologul în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Prognoza ANM 

Duminică, vremea va fi vântoasă în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice vor fi în scădere în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice datei.

Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua în regiunile nordice, centrale și în zonele montane, pe arii mai restrânse în cele sudice și cu totul izolat în rest.

Vântul va avea intensificări în zona montană, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70...80 km/h pe creste, iar în restul teritoriului, local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în nordul Moldovei şi 26...27 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, mai coborâte în zonele depresionare. Dimineața şi noaptea, îndeosebi în depresiuni, vor fi condiții de ceață, anunță ANM. 

Subiecte în articol: vremea Alina Şerban prognoza meteo
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă