Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul care îți distruge ficatul mai tare decât alcoolul

Alimentul care îți distruge ficatul mai tare decât alcoolul

<1 minut de citit Publicat la 22:51 28 Sep 2017 Modificat la 22:51 28 Sep 2017

Însă cercetări recente au scos la iveală faptul că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul. Oamenii de știință au concluzionat că alcoolul poate fi pe locul doi, deoarece și zahărul consumat în exces poate duce la o îmbolnăvire gravă a ficatului.

„Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime”, scrie doctorulzilei.ro.

Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole