Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că nutrebuie să renunțăm la mâncarea gătită nici măcar atunci când suntem la dietă, dar ne avertizează că trebuie să fim atenți la felul în care o pregătim.
„Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase. Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau în canapea la televizor îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Preparatele românești sunt extrem de gustoase, însă aproape toate conțin ulei. Da, trebuie să renunțăm la ulei. După o lună, rezultatele se vor vedea, ne asigură Mihaela Biblic.
„Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu “se pune ulei în cratiță”. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne “costă” silueta. Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit si descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”, a adăugat aceasta.