O echipă de cercetători britanici de la un laborator de analize alimentare a descoperit că, dacă sunt ambalate şi păstrate corespunzător, multe alimente din frigider pot fi consumate şi după data de expirare, scrie kfetele.ro.
Paste
Pastele făinoase au de obicei o durată de viaţă extrem de lungă faţă de alte produse. Important e să le ţineţi la rece, într-un borcan uscat, ferite de aer. Atenţie: se pot consuma şi la trei ani după data de expirare menţionată iniţial pe pachet.
Ouă
Ştiaţi că ouăle pot fi consumate şi la trei săptămâni după ce expiră? Asta dacă le ţineţi în partea de jos a frigiderului, ci nu în cofrajul de pe uşă. Înainte să le consumaţi puneţi-le într-o oală cu apă. Dacă plutesc sau miros urât aruncaţi-le! Dacă nu, poftă bună!
Brânza tare
Mulţi aruncă brânza dacă a prins un pic de mucegai, dar mucegaiul nu e periculos decât pe brânza moale de tip brie, camembert sau ricotta. Tăiaţi pelicula de mucegai, dacă nu vă place şi mâncaţi cu încredere chiar dacă a expirat acum cinci luni.
Citește continuarea pe kfetele.ro.