Antena 3 CNN Life Sănătate Alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Îți pot afecta sănătatea

Alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Îți pot afecta sănătatea

<1 minut de citit Publicat la 23:08 22 Ian 2019 Modificat la 23:08 22 Ian 2019

Nu întotdeauna congelatorul te poate ajuta să eviți risipa alimentară. În anumite situații, alimentele congelate își pierd definitiv gustul, textura, aroma și în final ajung să fie aruncate.

Avocado - În timp ce unele persoane cred că acesta poate fi congelat doar după ce este tăiat în jumătate, alte voci susțin că atunci când este înghețat, avocado își pierde textura mătăsoasă și gustul acestuia se schimbă complet.

Carnea de porc, fructele de mare și puiul - Dacă au fost înghețate, le-ai dezghețat, iar apoi ai constatat că nu vei folosi întreaga cantitate, evită să congelezi din nou carnea de porc, fructele de mare sau puiul. Recongelarea acestor produse poate duce la dezvoltarea unor bacterii periculoase și care pot pune sănătatea în pericol.

Pastele fierte - În momentul în care vor fi dezghețate, acestea vor acumula o cantitate mai mare de apă și își vor pierde gustul.

Brânzeturile moi - Depozitate la temperaturi foarte scăzute, acestea își vor pierde textura, potrivit dailymail.co.uk.

Alimentele fierte - Acesta vor acumula o cantitate mare de apă, iar când se vor dezgheța nu vor mai avea gust.

 

Etichete: alimente
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole