Temperaturile scad din ce în ce mai mult în ultimele zile aşa că, românii iau măsuri: caută alimente care le pot încălzi organismul. Prima pe listă este carnea.
"Slăninuța e prima. Slăninuță cu ceapă. Fripturică, ciorbiță. Mai ales carnea, slăninuța care ține cald. Ca la purcel, cum îi ține lui cald așa ne ține și nouă.", spun comercianții din piețe.
Cum kilogramul de carne este din ce în ce mai scump, produsele vegetale ar fi şi ele o variantă pentru ne menţine temperatura corpului ridicată.
"Din categoria vegetalelor, sunt recomandate nucile, migdale, caju, alimente bogate în nutrienți și care reglează temperatura corpului. Ajută organismul să facă față la temperaturi mai scăzute. Ghimbirul, ceapă, usturoiul, care tot așa, ajută orgamismul", explică nutriționistul Adriana Vlad.
Mai ales în lunile de iarnă este extrem de important să nu avem un deficit de vitamina D. Aceasta se găseşte în cantităţi foarte mari în peşte, dar este important şi cum este preparat.
Nutriţioniştii recomandă să nu prăjim carnea. Indicat este să se consume alimente care oferă energie, dar care să conțină puține calorii.