Cristi Mărgărit a început prin a enumera alimentele care de fapt ne scad imunitatea organismului, printre acestea, cel mai periculos fiind zahărul, apoi făina albă, alcoolul şi mai ales prăjelile.
"Foarte important în sezonul rece este consumul proteinelor de calitate! De exemplu proteina care se găseşte în urdă, este o proteină cu valoarea biologică cea mai mare şi ridică imunitatea organismului,
Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea", spune specialistul.
Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea", spune specialistul.
Este recomandat consumul de citrice, care sunt surse inepuizabile de vitamina C şi flavonoizi.
Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie, iar somnului trebuie să i se dea o foarte mare importanţă, pentru că şi odihna este benefică împotriva răcelii şi gripelor.
Mare atenţie trebuie acordată alimentaţiei celor care ţin posturi intermitente, sau regimuri de slăbire! Este foarte uşor ca la o restricţie calorică, un regim de post incorect, să se ajungă la o malnutriţie!”, a spus nutriționistul.
Sursa: clickpentrufemei.ro.