Antena 3 CNN Life Sănătate Alimentele care îţi scad rapid glicemia

Alimentele care îţi scad rapid glicemia

<1 minut de citit Publicat la 08:22 16 Mar 2018 Modificat la 08:22 16 Mar 2018

Abuzurile alimentare, stresul, kilogramele în plus şi factorii ereditari duc la creşterea glicemiei, iar în timp la apariţia diabetului zaharat. Efectul lor însă poate fi contracarat cu leacuri simple, ușor de obținut.

În cazul formelor incipiente de diabet, fitoterapeutul Ovidiu Bojor recomandă infuzia de afin.

Prepară infuzia de afin din 1-2 linguriţe de frunze la o cană cu apă clocotită. Lasă lichidul acoperit pentru 15 minute, după care filtrează şi bea câte 2 căni pe zi, timp de o lună.

Beneficii în formele uşoare ale bolii aduce şi infuzia de dud (atât cel alb, cât şi cel negru) pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă fierbinte. Lasă vasul acoperit 10-15 minute, după care strecoară infuzia şi bea câte 3 căni pe zi, timp de o lună şi jumătate.

Şi infuzia din următorul amestec de plante este la fel de eficientă: 40 g frunze de afin, 20 g frunze de dud, 10 g frunze de nuc, 10 g frunze de urzică, 20 g teci de fasole. Pune o lingură din acest amestec la o cană cu apă fierbinte. După ce s-a mai răcit, filtrează ceaiul şi bea câte 2-3 căni pe zi, timp de trei săptămâni, conform clicksanatate.ro.

 

Etichete: diabet alimente
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole