Antena 3 CNN Life Sănătate Alimentele care devin toxice dacă le încălzești

Alimentele care devin toxice dacă le încălzești

<1 minut de citit Publicat la 22:24 20 Sep 2018 Modificat la 22:24 20 Sep 2018

Multe dintre mâncărurile preparate este firesc să le reîncălzim. Cu toate acestea, unele mâncăruri nu se reîncălzesc, deoarece, prin acest proces, devin toxice pentru organism.

Carnea de pui - Atunci când reîncălzeşti carnea de pui, aceasta suferă modificări la nivelul proteinelor din conţinutul său şi cauzează probleme digestive.

Ouăle - Dacă ţi-a mai rămas omletă de la micul dejun ar fi de preferat să nu le încălzeşti pentru a le consuma la prânz sau cină.

Ciupercile - Dacă le mai reîncălzeşt se pare că proteinele din ciuperci îşi schimbă compoziţia şi le transformă într-un aliment care poate să cauzeze dureri puternice de burtă şi balonare.

Cartofii - Este de preferat să consumi piureul sau cartofii prăjiţi de îndată ce i-ai gătit, deoarece devin preparate periculoase pentru organism dacă le reîncălzeşti.

Orezul - El trebuie consumat imediat sau păstrat la frigider până a doua zi când se consumă rece, potrivit BrightSide.

Etichete: alimente
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole