Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Cum sunt verificate alimentele pregătite în caz de dezastru. Reportaj în depozitele rezervelor de stat

Cum sunt verificate alimentele pregătite în caz de dezastru. Reportaj în depozitele rezervelor de stat

Gina Vacariu
<1 minut de citit Publicat la 16:05 03 Oct 2022 Modificat la 16:28 03 Oct 2022

Rezervele statului au 25 de unități de stocare în toată țara. Am intrat într-una dintre aceste unități în această perioadă.

Statul român cumpără ulei de floarea soarelui care este transportat în aceste cisterne ce ajung în depozitele statului. Cu războiul de graniță, statul reface toate stocurile de mâncare. Cumpără zeci mii de tone de cereale, mii de conserve, făină și apă sunt în depozitele ce aparțin Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Vă prezentăm imagini exclusive din laboratorul în care se verifică dacă alimentele care ajung în rezervele statului sunt bune pentru consum.

Nimic nu intră fără analize care trebuie să ateste că cerealele sau uleiul nu sunt contaminate și sunt de aceea de mai bună calitate.

"Se observă că acest grâu are o proteină de aproape 14 o umiditate de 12 și este un grâu care îndeplinește cerințele grâului grad 1.", explică laboranta care face analizele pentru Rezervele Statului. 

Alimentele care nu se încadrează în standardul calitativ sunt respinse. 

Citește mai multe din Decisiv
» Citește mai multe din Decisiv
TOP articole