Din categoria cerealelor, cele mai recomandate în această perioadă rece sunt hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, ne recomandă dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriţionist. Pastele e bine să le păstrăm pentru la vară.
Dr. Ruxandra Pleşea: hrișca, meiul, orezul şi porumbul ne încălzesc
"Ne pregătim pentru frig şi alegem, inconștient sau nu, mâncăruri/alimente "încălzitoare".
Vom descoperi că, dintre cereale, ne încălzesc: hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, iar altele, precum grâul, pastele, orezul basmati, amarantul și ovăzul... sunt bune, "mai la vară", a scris medicul nutriţionist Ruxandra Pleșea, pe pagina sa de Facebook.
Dieta ideală în sezonul rece. Dr. Pleşea: Acestea sunt alimentele care ne încălzesc
"În medicina tradiţională chineză, ayurvedica, alimentele sunt pe categorii: care ne încălzesc pe interior, dar şi care ne răcoresc.
Acum vrem să ne încălzim, ca să facem faţă şi bolilor şi să avem o imunitate bună şi vom alege alimente încălzitoare. Rădăcinoasele, spre exemplu, sub formă de supă-cremă. Tot în această perioadă apare şi dovleacul.
De asemenea, e nevoie de mai multe grăsimi bune, dar nu excesiv", explica, recent, medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Antena 3.