Antena 3 CNN Life De ce e bine să mâncăm orez iarna. Dr. Ruxandra Pleşea: A venit frigul şi alegem, inconștient sau nu, alimente "încălzitoare"

De ce e bine să mâncăm orez iarna. Dr. Ruxandra Pleşea: A venit frigul şi alegem, inconștient sau nu, alimente "încălzitoare"

Milena Niță
<1 minut de citit Publicat la 16:10 09 Dec 2020 Modificat la 16:10 09 Dec 2020

Din categoria cerealelor, cele mai recomandate în această perioadă rece sunt hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, ne recomandă dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriţionist. Pastele e bine să le păstrăm pentru la vară.

Dr. Ruxandra Pleşea: hrișca, meiul, orezul şi porumbul ne încălzesc

"Ne pregătim pentru frig şi alegem, inconștient sau nu, mâncăruri/alimente "încălzitoare". 

Vom descoperi că, dintre cereale, ne încălzesc: hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, iar altele, precum grâul, pastele, orezul basmati, amarantul și ovăzul... sunt bune, "mai la vară", a scris medicul nutriţionist Ruxandra Pleșea, pe pagina sa de Facebook.

Dieta ideală în sezonul rece. Dr. Pleşea: Acestea sunt alimentele care ne încălzesc

"În medicina tradiţională chineză, ayurvedica, alimentele sunt pe categorii: care ne încălzesc pe interior, dar şi care ne răcoresc.

Acum vrem să ne încălzim, ca să facem faţă şi bolilor şi să avem o imunitate bună şi vom alege alimente încălzitoare. Rădăcinoasele, spre exemplu, sub formă de supă-cremă. Tot în această perioadă apare şi dovleacul.

De asemenea, e nevoie de mai multe grăsimi bune, dar nu excesiv", explica, recent, medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Antena 3.
 

Etichete: Ruxandra Pleşea
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole