Antena 3 CNN Life Alimente pe care nu trebuie să le încălzești la cuptorul cu microunde. Poți distruge mâncarea, dar și aparatul

Alimente pe care nu trebuie să le încălzești la cuptorul cu microunde. Poți distruge mâncarea, dar și aparatul

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 23:00 29 Iul 2023 Modificat la 23:00 29 Iul 2023

Cu toate acestea, este important să fim conștienți că nu toate alimentele sunt potrivite pentru a fi încălzite în acest aparat. 

Unele alimente pot fi distruse sau pot deveni periculoase în timpul procesului de încălzire cu microunde.

Spre exemplu, ouăle cu coajă. Pe măsură ce oul se va încălzi, presiunea din interior va crește și în cele din urmă va exploda.

Un alt aliment este ardeiul iute.

Citește șiCâte lichide trebuie să consumăm pe zi. Semnele care ne arată că nu ne hidratăm corespunzător

Capsaicina, substanță care determină iuțeala ardeiului iute, se vaporizează când este supusă la temperaturile înalte din cuptorul cu microunde, iar vaporii rezultați ar trebui, cu siguranță, evitați pe cât posibil. 

În cazul în care te-ai gândit să încălzești apa la cuptorul cu microunde, ei bine, acest lucru poate părea normal, problema este că se va supraîncălzi fără ca apa să fiarbă și atunci când vei amesteca cana se poate sparge.

De asemenea nu este o idee bună să încălziți carne procesată, cum ar fi crenvurşti

Potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate Food Control, aditivii alimentari din produsele de carne procesată duc la formarea de colesterol exidat, care pot provoca boli de inimă. 

Legumele verzi cu frunze devin periculoase când sunt puse la cuptorul cu microunde. Potrivit oamenilor de știință, acestea pot produce scântei care duc la deteriorarea aparatului.

Uleiurile nu sunt lichide, sunt grăsimi și la tratament termic reacționează ca atare. De aceea, nici nu se va încălzi și nu vei face decât să pierzi timpul degeaba.

De asemenea, orezul negătit pus în cuptorul cu microunde poate genera probleme de sănătate, potrivit Agenției pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie. 

Orezul poate avea anumiți spori și bacterii care nu vor fi uciși de căldura din cuptor.

Potrivit unui studiu din 2003, publicat în Science of Food and Agriculture cuptorul cu microunde distruge toate nutrimentele din broccoli.

Cel mai bine este să îl fierbi.

Dacă ești tentant să încălzești o felie de pâine la microunde, vei afla că rezultatul nu va fi decât o gustare tare, greu de mestecat, cu care nu vei mai putea face nimic, potrivit DC NEWS.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole