O alimentație sănătoasă este esențială pentru menținerea tinereții și sănătății organismului uman.
Cercetătorii au descoperit cinci alimente care ne ajută să trăim mai mult.
Avocado
Avocado este o sursă bogată de potasiu și grăsimi monosaturate sănătoase, contribuind la reducerea colesterolului și prevenind ateroscleroza. De asemenea, conține acid folic și vitamina E, reducând bufeurile în timpul menopauzei.
Iaurt
Iaurtul, consumat în mod regulat, aduce beneficii semnificative. Conține probiotice care sprijină absorbția substanțelor nutritive și încetinesc procesul de îmbătrânire, având un impact pozitiv asupra sănătății digestive.
De asemenea, conține calciu și magneziu, oferind protecție împotriva stresului și bolilor de inimă, îmbunătățind calitatea somnului.
Citește și: Alimente periculoase pentru ficat. Evită-le cu orice preț
Nuci
Nucile, consumate cu moderație, oferă protecție împotriva cancerului de sân și bolilor de inimă datorită conținutului lor de antioxidanți și minerale, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu și seleniu.
Legume verzi
Legumele crucifere, precum broccoli, varza și conopida, sunt bogate în antioxidanți și luptă împotriva radicalilor liberi, prelungind viața când sunt consumate regulat.
Usturoi
Usturoiul are proprietăți antivirale și antibacteriene puternice, întărind sistemul imunitar și contribuind la lupta împotriva infecțiilor. De asemenea, previne bolile de inimă, scade nivelul colesterolului și fluidifică sângele, împiedicând degradarea celulelor, notează Ziare.com.