Antena 3 CNN Life Sănătate Alimentaţia corectă în timpul postului. Ce ne recomandă nutriţioniştii

Alimentaţia corectă în timpul postului. Ce ne recomandă nutriţioniştii

<1 minut de citit Publicat la 13:00 22 Noi 2018 Modificat la 13:00 22 Noi 2018

Am intrat în postul Crăciunului, pe care mulţi îl consideră necesar şi benefic pentru organism. 

„Se pare că obiceiurile străvechi şi tradiţiile au ajutat oamenii să găsească echilibrul trupului şi sufletului prin post şi rugăciune. Deşi la acel moment semnificaţia postului era strict legată de principiile religioase, se pare că acesta avea un rol mai important de atât, de detoxifiere a organismului. Unele studii arată de exemplu în post scăderea LDL colesterolului si raportului LDL/HDL, a tensiunii arteriale, limitarea consumului de zahăr, îndulcitori, scăderea ponderală etc.

Prin postul ortodox, se elimină consumul de carne, ouă, lapte şi derivatele sale şi se creşte aportul de carbohidraţi, cereale, fructe şi legume, leguminoase, nuci, seminţe, aceasta fiind de fapt o dietă vegetariană. Dacă este echilibrat, nu limitează aportul de proteine şi aminoacizi esenţiali”, explică dr. Ionela Dumitrescu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice la Clinica Smart Nutrition, medic rezident boli endocrine.

O alimentaţie bine echilibrată presupune să nu uităm de vitaminele, mineralele, aminoacizii esenţiali şi constituenţii absolut necesari pentru o bună funcţionare a proceselor metabolice, potrivit one.ro. 

 

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole