Antena 3 CNN Politică Alfred Simonis renunță la președinția Camerei Deputaților: ”Mă retrag și nu mai candidez pentru nicio altă poziție în Parlament”

Alfred Simonis renunță la președinția Camerei Deputaților: ”Mă retrag și nu mai candidez pentru nicio altă poziție în Parlament”

de Laura Dinu    |   

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, a declarat că, de luni, va renunţa la această funcţie şi nu va mai candida pentru nicio altă poziţie în Parlamentul României, urmând să concentreze pe preluarea şefiei Consiliului Judeţean (CJ) Timiş.

"De luni, 2 septembrie, voi renunţa la Preşedinţia Camerei Deputaţilor, mă voi retrage din această poziţie şi nu voi mai candida la nicio altă poziţie în Parlamentul României.

Ne apropiem treptat de preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine", a afirmat Alfred Simonis într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Preşedintele ales al CJ Timiş a precizat că a început o evaluare la nivelul administraţiei judeţene.

"Consiliul Judeţean nu trebuie să fie o concurenţă pentru zona privată. Are peste 2.500 de angajaţi cu toate structurile din subordine.

Vrem un organism suplu, vom face o verificare a societăţilor şi a instituţiilor din subordine.

Vreau să reducem numărul de şefi, să avem decizii mult mai eficiente implementate, proiecte eficiente, cu oameni eficienţi", a mai spus Alfred Simonis.

Alfred Simonis, ales președinte ale CJ Timiș

Deși încă tânăr în politică, Simonis pare ca a înțeles o regulă de bază: niciodată nu întorci spatele celor care te-au votat. Aceasta a fost și deviza după care Alfred Simonis, actual președinte interimar al Camerei Deputaților, și-a construit programul de campanie pentru alegerile CJ Timiș. Acesta a câștigat detașat, cu aproximativ 130.000 de voturi, având un avans de 20.000 de voturi în fața fostului liberal Alin Nica, președintele actual al CJ și principalul său contracandidat.

Originar din județul Timiș, Simonis este un produs al școlii politice PSD. Acesta a început activitatea politică în cadrul organizației de tineret a partidului, în anul 2001. Foarte repede, a reușit să avanseze și să conducă organizația locală, respectiv județeană a tineretului social-democrat până în 2019, când a preluat conducerea organizației PSD Timiș.

Alfred Simonis are 39 de ani și a fost director al Aeroportului Timișoara între 2012 și 2015. Începând cu 2016, acesta este deputat PSD de Timiș având la activ două mandate, iar în prezent, este președintele interimar al Camerei Deputaților.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile