Antena 3 CNN Actualitate Alfred Bulai a încercat să le caute pe studentele care l-au acuzat de infracțiuni sexuale. El află joi dacă scapă din arest

Alfred Bulai a încercat să le caute pe studentele care l-au acuzat de infracțiuni sexuale. El află joi dacă scapă din arest

de Georgiana Murgilă    |   

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, le-a căutat pe studentele care au dat declarațiile ce au stat la baza investigației jurnalistice în urma căreia s-au sesizat procurorii, spun surse apropiate anchetei, citate de Antena 3 CNN.

Potrivit procurorilor, Bulai a încercat să influențeze ancheta "prin identificarea persoanelor implicate în apariția articolului și prin încercarea de a găsi o persoană care să producă, în schimbul unei sume de bani, un articol de presă favorabil (inculpatului, n.r.)".

Din acest motiv, anchetatorii argumentează că, pentru a-l împiedica pe inculpat să influențeze în vreun ancheta penală, este necesară menținerea lui Bulai în arest.

De asemenea, sursele citate de Antena 3 CNN notează că fostul profesor pare să-și fi construit o strategie bazată pe oferirea de informații nefolositoare.

Surse din anchetă: Alfred Bulai și-a construit strategia pe oferirea de informații nefolositoare

Alfred Bulai a negat săvârșirea a două agresiuni sexuale de care este acuzat.

În declarațiile menite să-l disculpe, fostul profesor și-a amintit cu exactitate faptele și a oferit detalii suplimentare. Însă la încercarea de a elucida aspectele care îl incriminează, între care îmbrățișările și mângâierile menționate de partea vătămată sau autenticitatea convorbirilor apărute în presă, fostul profesor a preferat să declare că nu își amintește, ori a ocolit răspunsul, arată procurorii.

Aceștia au conchis că "strategia inculpatului cu ocazia audierii a fost aceea de a oferi multe detalii nefolositoare, pentru a se distrage atenția organelor judiciare de la aspectele relevante în cauză".

Alfred Bulai află joi dacă scapă de arestul preventiv

Tribunalul București dezbate, joi, cererea sociologului Alfred Bulai de anulare a mandatului de arest preventiv în dosarul în care este inculpat că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA, amintește Agerpres.

Bulai a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1. El a contestat ulterior hotărârea magistraților.

A doua zi după ce a fost arestat, inculpatul a fost scos din arestul Poliției şi transportat la Spitalul Militar "Carol Davila", fiind suspect de infarct.

Ancheta în care fostul profesor de la SNSPA este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual şi agresiune sexuală a pornit de la o investigație jurnalistică realizată de site-ul Snoop.

Conform investigației jurnalistice, Bulai ar fi hărțuit sexual mai multe studente, iar o parte dintre agresiuni ar fi avut loc în timpul unor cursuri de practică, organizate în zone rurale.

Ce au stabilit procurorii în legătură cu acuzațiile formulate la adresa lui Alfred Bulai

"La data de 4 iulie 2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat Alfred Bulai, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilirea şi prin impunerea unei anume conduite privind viața sa sexuală, profitând totodată de poziția de autoritate decurgând din relația cadru didactic - student, (Bulai) a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obținerii satisfacției sexuale.

În perioada 29 iunie - 9 iulie 2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în comuna Albac, județul Alba, aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul ședinței individuale de feedback, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic - student, (Bulai) a pretins din partea acesteia, în mod indirect, prin sugestii sexuale conotative, în vederea obținerii satisfacției sexuale, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou şi sutien în fața sa.

În perioada 29 iunie - 9 iulie 2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în comuna Albac, judeţul Alba, prin constrângere morală şi, totodată, profitând de poziția de autoritate, în vederea obținerii satisfacției sexuale, (Bulai) a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrățișări, încercarea de a o săruta cu forța, precum şi atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor şi picioarelor.

În perioada decembrie 2023 - mai 2024, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic - student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect și repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale", se arată în materialul întocmit de procurori în cazul lui Alfred Bulai. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile