Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila, despre consultanța de 25 milioane euro inclusă în PNRR de USR: ”Este o problemă serioasă”

Alexandru Rafila, despre consultanța de 25 milioane euro inclusă în PNRR de USR: ”Este o problemă serioasă”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a dat declarații în scandalul serviciilor de consultanță de 25 de milioane de euro, incluse în PNRR de către USR, pentru Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).

de Andreea Ştefan    |   

”Problema legată de consultanță este una serioasă, pentru că această agenție ANDIS nu face consultanță pentru toate spitalele, cele 25 asumate în acest proiect.

ANDIS se ocupă de spitalele regionale, care sunt finanțate din alți bani, nu din PNRR.

Mi s-a părut că e puțin ciudat ca într-o agenție  cu 70-80 de angajați, fiind angajați cu salarii obișnuite, să fie consiliați de foarte mulți experți internaționali.

Funcționarea agenției în sine înseamnă o valoare de 5 milioane de euro, inclusiv training-ul angajaților, iar consultanța este de 5 ori mai mare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citește și: Documentul care stă la baza dezvăluirilor ministrului Rafila. "Consultanță" de la 693 la 2.000 euro/zi

Fostul ministru al Sănătății din partea USR, Dan Vîlceanu, susține că cei 30 de milioane de euro alocați prin PNRR către ANDIS, dacă nu sunt cheltuiți în totalitate, pot fi folosiți pentru alte investiții din domeniul sănătății.

”Să știți că sumele cuprinse nu este neapărat nevoie să fie cheltuite așa. Este alocată o sumă pentru consultanță, iar în condițiile în care consultanța va costa mai puțin, sigur că poți să folosești acea sumă la altă investiție în domeniul sănătății.

Există o sumă alocată pentru ANDIS, 5 milioane cu 25 de milioane. Evident că dacă în loc de 30 de milioane constituirea sau înființarea ANDIS va fi 10 milioane, pentru că din contract sau din negociere rezultă o sumă mai mică, restul de 10 milioane o poți folosi la alte investiții în domeniul sănătății”, a spus Dan Vîlceanu.

Subiecte în articol: Alexandru Rafila PNRR
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile