Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Petrescu, fost ministru PSD pentru IMM-uri, îi acuză pe liberali că sunt "ridicoli până la capăt”

Alexandru Petrescu, fost ministru PSD pentru IMM-uri, îi acuză pe liberali că sunt "ridicoli până la capăt”

Fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă, Alexandru Petrescu, l-a criticat, marţi, pe liberalul Pavel Popescu care a declarat că guvernul PNL a redus tarifele la telefonia fixă, când reducerile sunt de fapt realizate pe baza Directivei UE 2018/1972.

de Claudia Popovici    |   

Alexandru Petrescu, fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă a postat un mesaj dur pe reţetele de socializare la adresa Guvernului Orban. Petrescu îl acuză pe deputatul PNL, Pavel Popescu că a atribuit guvernului PNL măsura reducerii tarifelor la telefonia fixă.

„Știu că pentru majoritatea dintre noi telefonul fix nu mai este la modă dar mulți dintre bunicii noștri nu pot renunța atât de simplu la acesta.

Pentru ei, începând de ieri, 1 Noiembrie 2020, Guvernul PNL (prin ANCOM) a scăzut tarifele la toate apelurile efectuate de pe telefoanele fixe cu 30%”, a precizat, luni, într-o postare pe Facebook deputatul PNL Pavel Popescu.

În replică, Alexandru Petrescu acuză guvernul PNL, despre care spune că sunt "ridicoli până la capăt"

"Ridicoli pănă la capăt! Un liberal își arogă reducerea tarifelor la telefonia fixă, ca și cum trebuie să fim recunoscători cuiva că avem 7 zile în săptămâna.”

Petrescu subliniază apoi, că reducerile sunt de fapt realizate pe baza Directivei UE 2018/1972 care prevede instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene, până cel târziu la 31 decembrie 2020.

“Conformarea cu directiva menționată a determinat ANCOM, ca de la 1 noiembrie 2020, să impună operatorilor de telefonie fixă desemnați de reglementator să aplice un tarif de maxim 0,098 eurocenți/minut în cazul apelurilor naționale, apelurilor inițiate din Spațiul Economic European (SEE), precum și în cazul apelurilor inițiate din rețele din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare”, a conchis Alexandru Petrescu, în postarea de pe Facebook.

 

 

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog