Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Sute de elevi, la evenimentul dedicat fostului premier Alexandru Marghiloman. Strănepoata marelui om politic: "O zi foarte importantă, foarte emoționantă"

Sute de elevi, la evenimentul dedicat fostului premier Alexandru Marghiloman. Strănepoata marelui om politic: "O zi foarte importantă, foarte emoționantă"

La 99 de ani de la moartea fostului premier, Alexandru Marghiloman, Primăria din oraşul Buzău, locul natal al politicianului, îi dedică o zi întreagă.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Sute de elevi redescoperă, astfel, istoria mare a României. La 99 de ani de la trecerea la cele sfinte a lui Alexandru Marghiloman autorităţile aduc un omagiu prin refacerea grajdurilor și a casei de oaspeți, care a fost vizitată inclusiv de Familia Regală.

"Astăzi, 10 Mai 2024, am inaugurat aceste clădiri minunate, casa de oaspeți și aceste celebre grajduri. Redăm o parte din istoria veche a Buzăului buzoienilor dar și românilor, pentru că Marghiloman este o legendă cel puțin pentru Buzău, dar este o legendă pentru întreaga Românie", spune primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

"Acest om a fost un mare patriot, mare iubitor de țară și este un exemplu bun pentru politicienii de acum, mai ales că suntem în plină campanie", a mai spus el, vineri, la Antena 3 CNN.

La 99 de ani de la dispariția marelui om de stat Alexandru Marghiloman, fost prim-ministru al României, Primăria din Municipiul Buzău, locul unde s-a născut politicianul, i-a dedicat o zi întreagă.

"O zi foarte importantă, foarte emoționantă. Sperăm să se mai repete, dar nu știu ce se poate mai mult decât atât", a declarat strănepoata marelui om politic, Irina Vlăducă Marghiloman.

Alexandru Marghiloman s-a născut în 1854, în Buzău, fiind o figură politică importantă a istoriei României.

În Parcul Marghiloman din municipiul Buzău se află Conacul Marghiloman, unde au fost efectuate lucrări de reabilitare. Patru clădiri din patrimoniul Marghiloman au fost reabilitate spectaculos.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile