"Este important de știut că nu suntem singuri în fața dezastrelor. În acest moment, dacă ne uităm la asigurările de locuințe, doar una din cinci locuințe este asigurată. Există o tendință de creștere în intereselor românilor, o vedem, însă nu este suficient.
Atunci când vorbim despre asigurările de locuințe, vorbim despre ce putem face pentru a nu rămâne fără un acoperiș deasupra capului. A existat un interes sporit al românilor pentru asigurarea locuințelor după cutremurele din Turcia.
Acum, un an mai târziu, aceste subiecte nu mai sunt în agendă", a declarat Alexandru Ciuncan.
Acesta a enumerat și câteva motive pentru ca românii nu își asigură locuințele. Printre acestea se regăsesc: lipsa de informare, educația financiară, neîncrederea, cultura balcanică care spune mereu: "nouă nu ni se poate întâmpla".
"Cu siguranță, toate discuțiile legate de asigurarea obligatorie RCA se duc și peste sectorul asigurărilor de locuințe. Putem să vă spunem că vorbim despre o industrie care funcționează, care oferă despăgubiri.
53% dintre români se tem de cutremure și 51% se tem de incendii, astfel spus noi conștientizăm aceste riscuri, dar întrebarea este ce putem face pentru a le gestiona", a mai precizat Alexandru Ciuncan.