Deși nu a obținut exact ceea ce și-ar fi dorit, adică votarea pozitivă a proiectului de lege și trimiterea sa către plenul Camerei Deputaților, forul decizional, Alex Găvan privește pozitiv și crede că a obținut maximum posibil dat fiind contextul, astfel încât următoarea dată să treacă cu succes și de această etapă.
"Până acum, la comisiile anterioare din Camera Deputaților am obținut de fiecare dată unanimitate. De asemenea, în prealabil, proiectul a fost adoptat cu unanimitate de către Senat și tot cu unanimitate a trecut de comisiile specifice ale acestuia", a declarat Alex Găvan.
Proiectul a fost susținut de Ministerul Mediului, prin secretarul de stat Bogdan Balaniscu, Primăria Municipiului București, prin Green City Manager-ul Bogdan Suditu, fostul Ministru al Mediului Tánczos Barna, de asemenea co-inițiator al proiectului și profesorul universitar (de specialitate) Laura Bouriaud, precum și președintele Consiliul Judetean Ilfov, Hubert Thuma.
"Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, reunind sub umbrela sa peste 150 de organizații și persoane publice, face iarăși apel la Președintele Partidul Social Democrat, Marcel Ciolacu și îl invită (constant, încă de acum jumătate de an) să se alăture și să semneze Memorandum-ul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, PSD fiind singurul partid nesemnatar.
Anterior, memorandum-ul a fost semnat și de președinții de partide Nicolae Ionel Ciucă, Cătălin Drulă, Kelemen Hunor, Dragoș Pîslaru și Ramona Strugariu, cât și de Nicușor Dan și Hubert Thuma. Memorandum-ul în șapte puncte, conține proiectul de lege și soluții la poluarea din București și Ilfov, cât și din alte orașe ale țării", precizează Alex Gavan.
Alpinistul atrage atenția asupra faptului că Centura Verde București-Ilfov are nevoie de susținători asumați care să o transforme în realitate.
"Centura Verde București-Ilfov este un proiect care în actualul context de poluare dramatică din capitală nu poate lipsi din programul și prioritățile niciunui candidat serios și al niciunui partid serios la alegerile ce se apropie și, în același timp, nu poate lipsi din evaluarea personală pe care și-o face fiecare alegător responsabil", adaugă Alex Găvan.