Antena 3 CNN Externe Mapamond Alertă maximă la Roma din cauza şerpilor. Mulţi italieni îi cumpără ca animale de companie, dar când cresc îi abandonează

Alertă maximă la Roma din cauza şerpilor. Mulţi italieni îi cumpără ca animale de companie, dar când cresc îi abandonează

de Naty Badea    |   

Creşte îngrijorător numărul şerpilor la Roma, iar explicaţia specialiştilor este una halucinantă: oamenii îi cumpără iniţial ca animale de companie, apoi când cresc îi eliberează pe străzi.

Specialiştii susţin că multe dintre aceste animale sunt vipere, care nu muşcă, cel mult pot şuiera provocând teamă. Cel mai important este să nu li se facă fotografii şi să fie evitate.

Totuşi se observă o tendinţă îngrijorătoare de a păstra în casă şerpi exotici care cresc cu rapiditate şi apoi sunt eliberaţi în oraş.
Pe de altă parte experţii citaţi de La Repubblica susţin că aceste animale, de tip şerpi sau vipere, sunt animale extrem de importante și utile: mănâncă șoareci, lăcuste, greieri sau cârtiţe. Sunt protejate de legile naționale și europene, deoarece sunt în pericol de dispariție. Aşa că oamenii nu trebuie încurajați să omoare fiecare șarpe pe care îl văd, cel mai bine ar fi să cheme autorităţile care să ia cele mai bune decizii şi măsuri pentru a conserva ecosistemul şi a proteja şi siguranţa oamenilor. 

În ultima perioadă Roma a fost invadată de mistreți, pescăruși, porumbei și șoareci, iar specialiştii susţin că, dacă oamenii lasă mult gunoi în jurul lor, cu atât mai multe animale sălbatice devin domestice pentru că se hrănesc în mediul urban. 


Totodată aceştia atrag atenţia şi asupra faptului că oamenii ar trebui să nu mai hrănească acest gen de animale pentru că riscă să se reproducă necontrolat şi să se obşnuiască în oraşe.

Subiecte în articol: roma Italia serpi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile