Antena 3 CNN Actualitate Alertă pe litoral! Substanțe periculoase descoperite în apa mării: Au depășit norma de 60 de ori

Alertă pe litoral! Substanțe periculoase descoperite în apa mării: Au depășit norma de 60 de ori

Este alertă în Marea Neagră din cauza poluării. Conținutul de substanțe nocive din apa mării a depășit norma, de 60 de ori. Specialiștii fac acum măsurători şi prelevează probe de apă, chiar înaintea începerii sezonului estival.

de Claudiu Ştefan    |    Ioana Mircea    |   

La doar 400 de kilometri distanţă de Constanţa, conținutul de substanțe nocive din apa mării a depășit norma, de 60 de ori. Alarma a fost dată de vice-guvernatorul interimar al Sevastopolului, Evgeniy Gorlov la o ședință a guvernului orașului.

El a spus că nivelul de substanțe nocive din apa de mare în zona Uhsakova Balka este de 60 de ori mai mare decât ar fi în mod normal.

Sezonul estival este planificat să se deschidă pe 16 iunie, iar până atunci experții care prelevează probe din Marea Neagră așteaptă stabilizarea temperaturilor ca apoi să ia din nou probe de pe fundul mării pentru a identifica ce substanțe sunt cele la care este depășită concentrația și care ar fi la nivelul sigur pentru cei care intră în apa mări.

Din cauza creșterii acestor indicatori, care deja se observă, autoritățile vor să analizeze și deversările de deșeuri menajere lichide.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile