Antena 3 CNN Externe Alertă în nordul Italiei din cauza fenomenelor meteo extreme. Mai multe localități au fost inundate și s-au produs alunecări de teren

Alertă în nordul Italiei din cauza fenomenelor meteo extreme. Mai multe localități au fost inundate și s-au produs alunecări de teren

de Naty Badea    |   

Ploile torenţiale şi vremea rea îşi fac simţită prezenţa din nou în Nordul Italiei, mai ales în regiunea Liguria.

Miercuri, în regiunea Liguria s-au înregistrat ploi semnificative cantitativ şi furtuni care au provocat inundarea străzilor în mai multe localităţi, trenurile au fost suspendate în zonă, mai multe zboruri au fost redirecţionate către alte aeroporturi sau au înregistrat întârzieri importante, autostrada A10 Genova- Ventimiglia a fost închisă timp de mai multe ore din cauza alunecărilor de teren.

 

 Autorităţile au decis ca şcolile să rămână închise astăzi la Genova şi în mai multe localităţi din Liguria, dar şi din Piemonte.

Pe de altă parte, Venezia a fost inundată din cauza mareelor ridicate, iar nivelul apei pe străzile oraşului ar putea ajunge azi la 105 centimetri, iar joi ar putea înregistra un maxim de 115 centimetri.

Joi, meteorologii anunţă cod de vreme rea în două regiuni şi cod galben de ploi în alte 7. Autorităţile italiene sunt în alertă şi recomandă populaţiei să nu se apropie de poduri şi de malurile râurilor în zonele vizate de codul de vreme extremă.

Subiecte în articol: Italia vreme extrema inundatii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile