Antena 3 CNN Actualitate Alertă extremă în Tulcea și Galați. Oamenii au fost avertizați să se adăpostească în beciuri

Alertă extremă în Tulcea și Galați. Oamenii au fost avertizați să se adăpostească în beciuri

de Laura Dinu    |   

Autoritățile din Tulcea și Galați au emis, noaptea trecută, o alertă prin care i-au avertizat pe locuitori să se adăpostească pentru că este posibilitatea ca, din spațiul aerian, să cadă obiecte. 

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați vă calmul, adăpostiți vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri sau pereții exteriori”, se arăta în mesaj. 

Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt ISU Tulcea, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN motivul pentru care autoritățile au emis mesajul Ro-Alert. Potrivit acestuia, MApN a detectat, pe radar, drone care se întreptau spre teritoriul României. 

”În cursul nopții trecute, aproximativ în jurul orei 1.00, colegii noștri din cadrul Ministerului Apărării Naționale au detectat posibile drone care se apropiau de spațiul aerian românesc. Cel mai probabil Federația Rusă a inițiat un atac către teritoriul Ucrainei.

Imediat a fost anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar, conform protocolului, a fost emis un mesaj Ro-Alert, același mesaj Ro-Alert pe care l-au primit cetățenii și în cursul lunii trecute, un mesaj prin care populația este avertizată că pot cădea obiecte din spațiul aerian, așa cum s-a întâmplat, din păcate, și în ultima perioadă.

Din fericire nu au fost înregistrate nici apeluri telefonice la 112 care să anunțe că ar fi căzut ceva în spațiul aerian, să anunțe vreun atac, sau să ceară informații la 112”, a declarat Daniel Năstase în exclusivitate la Antena 3 CNN.

 

 

 

 

 

 

 

Subiecte în articol: ro alert Tulcea Galați drone
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile