Antena 3 CNN Actualitate Alertă extremă emisă în Tulcea şi Constanţa din cauza unui atac puternic al Rusiei. Locuitorii, avertizaţi să se adăpostescă în beciuri

Alertă extremă emisă în Tulcea şi Constanţa din cauza unui atac puternic al Rusiei. Locuitorii, avertizaţi să se adăpostescă în beciuri

de Cătălina Buzoianu    |   

A fost emisă alertă extremă în Tulcea şi Constanţa, iar locuitorii au fost avertizaţi să se adăpostească din cauza unui atac masiv al Rusiei aproape de graniţa noastră. 

Pentru prima dată de la începutul războiului, mesaje de avertizare au fost trimise şi pentru judeţul Constanţa. 

Armata rusă a lansat un nou atac puternic. În plus, Ministerul Apărării a ridicat avioane de la sol care au survolat spaţiul aerian. 

Mesajul RO-Alert a fost transmis duminică dimineaţă, pe teritoriul județelor Tulcea și Constanța, după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, în proximitatea graniței cu România. 

Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune. 

„Facem mențiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României cu Ucraina despre faptul că sunt posibile atacuri ale federației ruse asupra teritoriului ucrainean și că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național. 

Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112 în dispeceratul ISU Tulcea”, se arată în informare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile