Antena 3 CNN Actualitate Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun tratament care să o vindece

Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun tratament care să o vindece

de Robert Kiss    |   

Autoritățile din statul Kerala din sudul Indiei iau măsuri preventive după moartea unui băiat de 14 ani din cauza virusului Nipah și identificarea a 60 de persoane din categoria cu risc ridicat, a declarat duminică ministrul sănătății al statului, potrivit CNN. 

Părți din Kerala sunt printre cele mai expuse riscului global de răspândire a virusului, a arătat o investigație Reuters anul trecut. Nipah, virus care provine de la lilieci și animale precum porcii, poate provoca o febră mortală, din cauza unei inflamații a creierului.

Nipah este clasificat drept agent patogen prioritar de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din cauza potențialului său de a declanșa o epidemie. Nu există vaccin care să prevină infecția și nici un tratament care să o vindece.

„Băiatul infectat a murit duminică după un stop cardiac”, a declarat Veena George, ministrul de stat al sănătății.

Anterior, într-o declarație de sâmbătă, a spus ea, ca parte a controlului Nipah, guvernul a emis ordine de înființare a 25 de comitete pentru identificarea și izolarea persoanelor infectate.

Dr. Anoop Kumar, director la Spitalul Aster MIMS din Calicut, a declarat că un caz pozitiv de Nipah a fost diagnosticat la un băiat de școală și că oamenii care au fost în contact cu el au fost urmăriți.

„Există o șansă minimă de apariție a virusului Nipah în această etapă”, a spus el, adăugând că situația va fi monitorizată în următoarele șapte până la 10 zile.

Există 214 persoane care ar fi intrat în contact cu băiatul, se arată în comunicat. Dintre aceștia, 60 sunt în categoria cu risc ridicat, iar secțiile de izolare au fost înființate în instituțiile sanitare pentru a trata pacienții.

Membrii familiei pacientului afectat au fost ținuți la un spital local pentru observație. Alte persoane care ar putea fi expuse riscului au fost rugate să se izoleze acasă.

Guvernul statului Kerala a declarat că lucrează pentru a urmări orice persoană afectată pentru a limita răspândirea virusului. Nipah a fost legat de moartea a zeci de oameni în Kerala de la prima sa apariție în stat în 2018.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în urmă cu 25 de ani în Malaezia și a dus la focare în Bangladesh, India și Singapore.

Subiecte în articol: virus mortal epidemie nipah India OMS
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile