Antena 3 CNN Externe Alertă aeriană în Kiev: Rușii au lansat un atac „masiv” cu 20 de drone, al optulea într-o singură lună

Alertă aeriană în Kiev: Rușii au lansat un atac „masiv” cu 20 de drone, al optulea într-o singură lună

de Andreea Ştefan    |   

Unitățile ucrainene de apărare aeriană au respins un atac „masiv” al dronelor rusești împotriva Kievului în primele ore ale zilei de 16 septembrie, potrivit lui Serhii Popko, șeful Administrației militare a orașului Kiev, potrivit Kyiv Independent.

Atacul cu dronă a marcat al optulea atac aerian împotriva Kievului în această lună, a declarat Popko.

Forțele aeriene au anunțat o alertă aeriană deasupra Kievului în jurul orei locale 2 a.m. pe 16 septembrie. Alerta a durat trei ore și jumătate, potrivit lui Popko.

Rusia a lansat mai multe grupuri de drone de atac asupra Kievului din direcții diferite pe parcursul nopții.

Forțele de apărare aeriană au interceptat „aproape două duzini” de vehicule aeriene fără pilot (UAV) deasupra spațiului aerian al orașului. Potrivit rapoartelor preliminare, nu au existat victime sau pagube în Kiev ca urmare a atacului.

Pe 7 septembrie, un atac nocturn cu dronă asupra Kievului a avariat mai multe clădiri rezidențiale.

Rusia a lansat o serie de atacuri devastatoare cu rachete și drone împotriva orașelor din Ucraina în primele săptămâni ale lunii septembrie, lovind instituții de învățământ și alte obiective civile din Poltava, Sumy, Lviv și Kryvyi Rih.

Subiecte în articol: atac cu drone Kiev Ucraina Rusia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile