Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Alegeri SUA 2024. Ce arată ultimul sondaj Kamala Harris versus Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursă

Alegeri SUA 2024. Ce arată ultimul sondaj Kamala Harris versus Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursă

de Mia Lungu    |   

Un nou sondaj privind susținerea lui Kamala Harris, o arată pe vicepreședintă cu un ușor avans față de Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă, după retragerea lui Joe Biden, potrivit The Guardian.

Sondajul Reuters/Ipsos realizat luni și marți - după plecarea din cursă a lui Joe Biden - a arătat că ea are un sprijin de 44% la nivel național, peste cele 42% ale lui Trump.

Un sondaj anterior, efectuat înainte ca Biden să își suspende campania, o arăta pe Harris la egalitate cu Trump, cu un sprijin de 44%, ceea ce se situa în marja de eroare a sondajului.

Cel mai recent sondaj a arătat că 56% dintre alegătorii înregistrați au fost de acord cu o afirmație conform căreia Harris, în vârstă de 59 de ani, a fost „agera mental și capabila să facă față provocărilor”, comparativ cu 49% care au spus același lucru despre Trump, 78 de ani. Doar 22% dintre alegători l-au evaluat astfel pe Biden.

Record de donații pentru Kamala Harris după retragerea lui Joe Biden. "Aproape un milion de americani au dat bani"

Susținătorii Partidului Democrat din SUA au donat peste 100 de milioane de dolari pentru campania prezidențială a vicepreședintelui Kamala Harris, de când președintele Joe Biden s-a retras din cursă, duminică, relatează BBC.

Informațiile provin de la responsabilii campaniei lui Harris.

Potrivit acestora, a existat o perioadă de 24 de ore în care banii atrași de la micii donatori au doborât toate recordurile, însumând circa 81 de milioane de dolari în intervalul respectiv.

Au fost peste 888.000 de persoane care au donat sume de până la 200 de dolari fiecare, conform datelor platformei de donații ActBlue, apropiată de Partidul Democrat.

În plus, donatorii semnificativi care și-au retras fondurile din cauza îngrijorărilor legate de vârsta și capacitățile lui Joe Biden au declarat că intenționează acum să își reia sprijinul pentru partid.

Între aceștia se află Gideon Stein, un cunoscut antreprenor și filantrop american.

Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn, a numit-o pe Harris "persoana potrivită la momentul potrivit" iar Alexander Soros, fiul miliardarului George Soros, a declarat că vicepreședintele SUA este "cel mai bun și mai calificat candidat pe care îl avem".

The New York Times consemnează, la rândul său, explozia donațiilor online în perioada de 24 de ore după anunțul de retragere al lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă și spune că este cea mai mare creștere contabilizată de democrați din 2020 încoace.

"Susținătorii de la baza partidului sunt entuziasmați să o sprijine pe Harris drept candidat prezidențial", a postat ActBlue pe platforma X.

Win With Black Women, un grup al femeilor de culoare, a organizat un apel pe Zoom cu peste 44.000 de participanți, duminică seară, pentru a o susține pe Harris și a anunțat că a strâns peste 1,5 milioane de dolari în trei ore.

Joe Cotchett, un colector de fonduri pentru democrați, cu sediul în San Francisco, a declarat pentru NBC News că "donatorii sunt acum pregătiți să bage mâna în buzunar", notează sursa citată.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile