Antena 3 CNN Externe Zi crucială pentru viitorul SUA şi al lumii | Alegerile de la mijlocul mandatului

Zi crucială pentru viitorul SUA şi al lumii | Alegerile de la mijlocul mandatului

Americanii decid, astăzi, soarta Statelor Unite şi soarta lumii întregi. Aproape 250 de milioane de votanţi sunt aşteptaţi la alegerile intermediare, iar miza este uriaşă atât pentru preşedintele Joe Biden, cât şi pentru fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Dacă democraţii vor pierde cele două camere, preşedinţia lui Joe Biden se va lovi de blocaje în ceea ce priveşte deciziile politice. În acelaşi timp, o victorie a republicanilor l-ar putea propulsa pe Donald Trump în sondaje.

Biden şi Trump au participat, în urmă cu puţin timp, la mitinguri electorale, în statele-cheie, alături de candidaţii lor.

Mai mult, Trump a promis că va face un anunţ important săptămâna viitoare.

Toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor şi 35 de locuri din Senat sunt puse în joc. În timp ce sondajele sugerează că republicanii vor obţine o majoritate confortabilă în Camera Reprezentanţilor, lupta pentru Senat se anunţă mult mai strânsă.

Fostul preşedinte Donald Trump pune deja sub semnul întrebării rezultatele. Acesta a postat pe reţelele de socializare mesajul: "Iată că o luăm de la capăt. Alegeri trucate", referindu-se la scrutinul din statul decisiv Pennsylvania.

Pentru cei doi politicieni americani, care se gândesc să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, rezultatul alegerilor de la mijlocul mandatului ar putea fi un moment crucial.

Subiecte în articol: Alegeri SUA 2022
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile