Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Alegeri europarlamentare 2024. A început lupta pentru un loc eligibil pe listele partidelor

Alegeri europarlamentare 2024. A început lupta pentru un loc eligibil pe listele partidelor

A început lupta pentru alegerile europarlamentare 2024. Este agitație mare în rândul politicienilor pentru a prinde un loc eligibil pentru Parlamentul European.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Alegerile europarlamentare 2024 sunt considerate cele care vor da tonul celorlalte alegeri din acest an, iar în PSD este mobilizare maximă, spun surse politice. 

Social-democrații încep să discute pentru stabilirea candidaților la sfârșitul acestei săptămâni.

Este agitație mare pe scena politică. Potrivit unor surse politice, social-democrații, deja de săptămâna viitoare, din data de 7 ianuarie, vor începe întâlnirile regionale pentru a stabili candidații, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu, le-a cerut social-democraților mobilizare maximă pentru alegerile europarlamentare, pentru că sunt considerate alegerile care vor da tonul pentru celelalte rânduri de alegeri din acest an - locale, parlamentare și prezidențiale. 

Citeşte şiAlegeri 2024 | Guvernul trebuie să decidă dacă va comasa alegerile prezidenţiale cu cele locale

Potrivit unor surse politice, la ultima discuție pe care Marcel Ciolacu a avut-o cu colegii săi, liderul social-democrat le-a cerut tuturor președinților de organizații să își asume procentul pe care fiecare organizație îl va obține la alegerile europarlamentare. 

Şi Nicolae Ciucă le-a trasat sarcina asumării procentului liderilor de filiale, însă se poartă discuții pentru că foarte mulți dintre actualii europarlamentari liberali își doresc să mai prindă un nou mandat la Bruxelles.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile