Antena 3 CNN Externe Cutremurul alegerilor din Franța. Soluțiile lui Macron: Jordan Bardella, prim-ministru extremist, sau guvern de tehnocrați?

Cutremurul alegerilor din Franța. Soluțiile lui Macron: Jordan Bardella, prim-ministru extremist, sau guvern de tehnocrați?

Sondajele de opinie sugerează că niciun grup politic nu va obține o majoritate în alegerile în două tururi din 30 iunie și 7 iulie, iar temerile că economia franceză se va prăbuși în cazul în care liberalii centriști ai lui Macron vor face implozie. 

Pe de altă parte, dacă stânga vine pe primul loc, și ea ar putea fi în imposibilitatea de a forma un guvern minoritar. În timp ce cele patru principale partide de stânga din Franța au reușit să se unească în zilele de după decizia șocantă a lui Macron de a convoca alegeri anticipate, alianța lor rămâne fragilă și predispusă la lupte interioare, făcând guvernarea stabilă o perspectivă improbabilă.

Dar fără legitimitate politică, unui guvern tehnocrat i-ar fi practic imposibil să implementeze reforme cruciale sau să facă reduceri bugetare. Franța, între timp, se confruntă cu vânturi economice puternice și riscă să fie sancționată de Comisia UE pentru datoria și finanțele sale.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cine e Victoria Starmer, soția noului premier britanic