Antena 3 CNN Actualitate Alarmant! Cât arsenic consumă românii fără să bănuiască

Alarmant! Cât arsenic consumă românii fără să bănuiască

<1 minut de citit Publicat la 21:55 09 Feb 2018 Modificat la 21:55 09 Feb 2018

Arsenicul este un element chimic metaloid (semi-metal) care se poate gasi in natura sau sintetic in diferite forme – organic sau anorganic, forma anorganica fiind mult mai toxica decat cea organica.

El este un constituent pentru mai mult de 200 de specii de minerale, cel mai comun fiind arsenopirita, Romania fiind una dintre tarile bogate in acest tip de mineral.

Sursele principale de expunere la arsenic pentru populatia Europeana sunt alimentele, in special cele bazate pe procesarea cerealelor cum sunt graul, orezul, dar si produsele lactate sau apa potabila.

Alte grupuri de alimente care contribuie la expunerea zilnica la arsenic sunt anumite produse dietetice, apa imbuteliata, cafea, vin, peste si anumite produse vegetale (in special algele marine).

Efectele adverse care pot aparea dupa ingestia pe termen lung de arsenic anorganic sunt: leziuni tegumentare, cancer, toxicitate developmentala, neurotoxicitate, boli cardiovasculare, metabolism anormal al glucozei si chiar diabet zaharat.

Continuarea, pe sfatulmedicului.ro.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole