Antena 3 CNN Externe Alain Delon a murit. Actorul avea 88 de ani

Alain Delon a murit. Actorul avea 88 de ani

de Andreea Ştefan    |   

Actorul Alain Delon, un simbol al cinematografiei franceze, a încetat din viață duminică, la vârsta de 88 de ani. Vestea tristă a fost făcută publică de cei trei copii ai săi, potrivit L'Independant.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor.

Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (...) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat.

„Actorul din 'Plein soleil' şi din 'Samourai' merge să se întâlnească cu (Fecioara) Maria printre stelele care îi erau atât de dragi inimii sale. Familia vă roagă să-i respectaţi intimitatea în acest moment de doliu extrem de dureros'', au mai precizat cei trei copii.

Actorul a decedat „la primele ore ale nopţii'', au precizat aceştia.

Deşi a avut foarte puţine roluri în cinema după sfârşitul anilor 1990, Alain Delon a ţinut primele pagini ale ziarelor în vara anului 2023 când cei trei copii ai săi au depus plângere împotriva lui Hiromi Rollin, prezentată câteodată drept partenera actorului, pe care au acuzat-o că profită de starea de vulnerabilitate a tatălui lor.

Cei trei copii ai actorului au fost implicaţi într-un război mediatic şi juridic pe tema stării de sănătate a vedetei, care a fost diagnosticată cu limfom şi suferise un AVC în 2019.

În 2019, Alain Delon a revenit pe covorul roşu de la Cannes unde a primit un Palme d'or onorific. ''Este puţin un omagiu postum, dar primit în timpul vieţii'', a spus atunci actorul, protagonistul peliculelor ''Plein soleil'' (1960) - film care i-a adus consacrarea internaţională -, ''Rocco et ses freres'' (1960), ''Le Guépard'' (1963), ''La piscine'' (1969).

Subiecte în articol: alain delon a murit actor
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile