Antena 3 CNN Actualitate Al treilea denunţător al lui Florian Coldea: "Am depus întregistrări audio şi video"

Al treilea denunţător al lui Florian Coldea: "Am depus întregistrări audio şi video"

Explodează dosarul de corupție al foștilor șefi SRI. Un al treilea denunțător a depus la DNA înregistrări audio și video despre Florian Coldea.

de Georgiana Murgilă    |    Berta Popescu    |   

Denunțătorul susține că numele fostului prim-adjunct al SRI, aflat sub control judiciar după ce a plătit 500.000 lei cauțiune, era folosit pentru amenințări.

"Audio-Video...înregistrări între Ovidiu Toma, Mărunţis şi domnul Coldea. Pe domnul Dumbravă nu-l cunosc. Spălare de bani, grup infracțional...", a spus cel de-al treilea denunţător al lui Florian Coldea la DNA. 

De asemenea, milionarul de la Monaco, Bogdan Neidoni, despre care procurorii spun că era intermediarul dintre fostul șef SRI Florian Coldea și primul afacerist care l-a denunțat, Cătălin Hideg, a fost audiat ore în șir la DNA. La final, el a decis să se ascundă de jurnaliști.

Vorbim despre Bogdan Neidoni, care este un apropiat al lui Florian Coldea. De altfel, și fratele său a dat o declarație pentru Antena 3 CNN și chiar spunea despre relațiile strânse, prieteni de-o viață, iată, Bogdan Neidoni cu Florian Coldea.

Ei bine, audierea acestuia vine după ce denunțătorul din acest dosar, afaceristul Cătălin Hideg, a spus procurorilor că celălalt inculpat din dosar, și anume afaceristul Dan Tocaci, i-ar fi spus că poate intermedia o discuție cu Florian Coldea și, de asemenea, cu Dumitru Dumbravă, dar pentru asta trebuie să meargă la Monaco, o deplasare care costa 2.000 euro, şi acolo trebuia să fie o întâlnire cu Bogdan Neidoni.

Fusese prezentat Bogdan Neidoini ca omul care poate să îl pună în legătură cu cei doi generali ai SRI, pentru a fi ajutat în legătură cu dosarul acestuia. Înțelegem, de asemenea, însă că audierile vor continua și în zilele următoare. Este foarte posibil ca Bogdan Neidoni să fi colaborat cu procurorii DNA. 

Pe de altă parte, însă, este de așteptat ca în fața procurorilor, în zilele următoare, să ajungă, de asemenea generalul Dumitru Cocoru, cel care este, de altfel, partener de afacere a lui Florian Coldea și dețin cei doi împreună acea firmă în conturile căreia au fost transmise o parte din sumele plătite de Cătălin Hideg.

De altfel, informațiile pe surse spun că inclusiv Florian Coldea a vorbit despre asta și spunea că Dumitru Cocoru se ocupă de obicei de aceste tranzacții. 

Audierea s-a încheiat, asta știm sigur. Pe de altă parte, a fost la DNA și avocatul lui Florian Coldea care a participat la aceste audieri. Totodată, întrebat ce fac clienții lui, spunea că sunt foarte bine la acest la acest moment. Iată ce declară fratele lui Bogdan Neidoni, pentru Antena 3 CNN.

Reporter Antena 3 CNN: Cum vi se pare situația asta în care implicat fratele dumneavoastră, care e audiat?

Cristi Neidoni: E o situație care-l privește pe el. În afara faptului că au fost colegi de facultate și că sunt prieteni de o viață cum se spune, n-au absolut nimic împreună. Nu au afaceri împreună. Nu au avut absolut niciodată afaceri împreună.

Reporter Antena 3 CNN: Se spune că în spațiu public ar fi trecute niște bunuri ale domnului Coldea pe numele fratelui.

Cristi Neidoni: Nu, nu e adevărat! Sunt niște dezinformări ale presei. Proprietatea pe care o are în Franța, nici măcar la Monaco, este o proprietate privată a lui, cumpărată din banii lui. Chiar e o mare dezinformare.

Reporter Antena 3 CNN: Într-o înregistrare care a ajuns și la Parchet spunea domnul Tocaci că ar vrea să meargă în Monaco, să ia legătura cu fratele dumneavoastră să îi facă legătura cu Coldea.

Cristi Neidoni: Acum, dacă un alt vechi prieten de te roagă să-i dai numărul unui doctor sau ceva... Nu e vreun secret că fratele a meu făcut școala împreună (n.r Florian Coldea), că a fost ofițer ca și Florin, nu e un secret. Dacă cineva l-a rugat, domnule, dă-mi și mie numărul sau bagă-mă să mă primească, că am o problemă, că vreau să-l întreb ceva legat de o afacere de-a mea. Nu cred că e ceva...

Reporter Antena 3 CNN: Bine, aici era vorba despre o intervenție în justiție.

Cristi Neidoni: Asta presupune cineva. Fratele meu nu lucrează cu Florin Coldea, n-au avut nicio afacere împreună. Mai departe ce discută ei e treaba lor. Nu l-am auzit vreodată să fi asistat la vreo discuție de genul și nu a sistat. Mai departe ce fac ei să verifice organele. E normal și e drept.

Subiecte în articol: Florian Coldea denuntator ancheta DNA
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă